ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΟΤΣΑΛΗ

Αναζητώντας το σωματικό groove.

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, σπουδαστές χορού, καθώς και άτομα με εμπειρία στον σύγχρονο χορό.

Περιγραφή σεμιναρίου
Σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής ζωής ενός χορευτή (εκπαίδευση, πρόβα, παράσταση) δίνεται τεράστια σημασία στο ζήτημα του χώρου: πώς τοποθετείται σε αυτόν ή πώς τον διασχίζει το κινούμενο σώμα. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το χρονικό αποτύπωμα που αφήνει ένα σώμα που κινείται. Το τι παράγει ρυθμικά με την κίνηση και με τους βιολογικούς σωματικούς ρυθμούς (της αναπνοής, κτλ) αλλά και η σχέση του με τη μουσική. Σε αυτό το σεμινάριο, μέσα από απλές ασκήσεις και κινητικούς συνδυασμούς θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε τη ρυθμικότητα της κίνησης και να εξασκήσουμε μουσικά το σώμα. Τόσο στον έντεχνο, όσο και στους λαϊκούς/κοσμικούς χορούς υπάρχει μια τεράστια παράδοση από συστήματα κίνησης, τα οποία επιτάσσουν την απόλυτη συσχέτιση με τη μουσική που συνοδεύει το χορευτικό δρώμενο. Θα δανειστούμε λοιπόν στοιχεία και από αυτά τα πεδία, ούτως ώστε να ακονίσουμε το σωματικό μας αυτί. Με στόχο την κίνηση που φαίνεται, αλλά και ακούγεται.
ΧΑΡΑ ΚΟΤΣΑΛΗ
Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Επαγγελματικό Τμήμα Drums του Μοdern Music School.
Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Θωμά Μοσχόπουλο, Αποστολία Παπαδαμάκη/Quasistellar, Ζήτα/ Ίρις Καραγιάν, Φόρα etc/Μέντη Μέγα, Vahid Evazzadeh, Άντζελα Μπρούσκου, Eamonn Farrell, Xρήστο Παπαδόπουλο, Χορευτές, Ελληνικό Χορόδραμα κ.α, δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Festival Hivernales Avignon, Euro-scene Λειψία, LEV festival Ισπανία, Ibero-American Theatre Festival Κολομβία, Resolutions Dance Festival Λονδίνο, Aerowaves Spring Forward- Λιουμπλιάνα- Φρανκφούρτη- Δυρράχιο- Τύραννα, Οhrid Summer Festival, Teatri di Vita/ Μπολόνια , IETM Festival Αθήνας κ.α.). Βραβεύτηκε με το Βραβείο Jamila Jerbakova στην Πράγα για την ερμηνεία της στο σόλο Legacy (Ίριδας Καραγιάν). Πήρε μέρος στην ταινία Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.
Έχει επιμεληθεί την κίνηση θεατρικών παραστάσεων (Θ. Μοσχόπουλου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ.Λιούλιου, Ε.Φεζολάρι, Γ. Οικονόμου, Ε. Ευθυμίου, Β. Τρουφάκου, Κοντόπουλου, κ.α.). Έχει εργασθεί ως βοηθός χορογράφου στην οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην ομάδα χορού Αερίτες.
Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματικές σχολές χορού, στούντιο, θεατρικές ομάδες και ειδικά ιδρύματα (γυναικείες φυλακές, σχολείο μεταναστών κ.α.) , ενώ ως βοηθός της Π. Απέργη χορογραφεί και διδάσκει τμήμα χορού ηλικίας 65 ετών και άνω (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση).

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.
Ώρες σεμιναρίου: 10:00 – 13:00.
Συμμετοχή στο σεμινάριο: 30 ευρώ,
Συμμετοχή για σπουδαστές
Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού: 25 ευρώ.

Δήλωση συμμετοχής έως 23/11/2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210-2236364, 6936837587.
Διεύθυνση: Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια – Πλατεία Κολιάτσου.
Πρόσβαση: σταθμός Ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια ή
στάση λεωφορείων / τρόλλεϋ πλατεία Κολιάτσου.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ