Αλέξης Νόνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και άρχισε να μελετά μουσική σε μικρή ηλικία με την παρότρυνση του πατέρα του, μαέστρου και συνθέτη Κωνσταντίνου Νόνη. Το 1993 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο (δίπλωμα), στα ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα), καθώς και στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1995 ξεκίνησε την αναζητησή του στον κόσμο του ρυθμού μελετώντας παραδοσιακά και αφρικάνικα κρουστά με την βοήθεια των Λευτέρη Γρηγορίου, Δημήτρη Μπάρμπα, Μohammed Αrafa και Βijan Chemirani. Κατά την διετία 1996-98 παρακολούθησε τον κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών μουσικοκινητικής αγωγής "Carl Orff", στον οποίο σήμερα διδάσκει ρυθμολογία και κρουστά. Παράλληλα εργάζεται ως συνοδός σύγχρονου χορού σε επαγγελματικές σχολές χορού.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και συγκροτήματα σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει επενδύσει μουσικά παραστάσεις χορού και θεάτρου και από το 2000 ως το 2014 ήταν μέλος του συγκροτήματος "Χαΐνηδες". Από  το 2011 είναι μέλος του κουαρτέτου ορχηστρικής μουσικής "dorόs".

Διδάσκει το μάθημα της Μουσικής.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ