Ηλίας Χατζηγεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία).

Από την ηλικία των δέκα ετών έχει κάνει σπουδές στο hip-hop, στο streetdance και στο breakdance. Είναι πτυχιούχος Advanced Modern Dance του I.S.T.D και Latin και Tango του I.D.T.A. Έχει κάνει σπουδές Modern Dance και Musical Theater, καθώς και σύγχρονου και κλασικού χορού. Έχει παρακολουθήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μαθήματα ενόργανης γυμναστικής, parkour, capoeira, καθώς  και σεμινάρια αφρικάνικου χορού, Irish Dance, Flamenco και αραβικών χορών. Στόχος του είναι να συλλέγει διαφορετικό και ετερόκλητο χορευτικό υλικό και να το εντάσσει στον σύγχρονο χορό.

Συμμετείχε στον τηλεοπτικό χορευτικό διαγωνισμό "So you think you can dance 2007 ", τερματίζοντας στην έκτη θέση. Έχει πλούσια χορευτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού «Αερίτες». Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει χορό και δίνει σεμινάρια σε Αθήνα και επαρχία και έχει διατελέσει δάσκαλος χορού και στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα. Για τρίτη χρονιά συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Dancing To Connect” σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την αμερικανική πρεσβεία και την αμερικανική ομάδα χορού “Battery Dance Company”.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ