ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑΚΗ

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

“Βουτιά στα χορογραφικά εργαλεία του μεταμοντέρνου χορού”

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, σπουδαστές χορού, καθώς και άτομα με εμπειρία στον σύγχρονο χορό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η μηχανή του χρόνου μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω. Συναντάμε τη θερμή υποστηρίκτρια του όχι Yvonne, παρατηρούμε ένα λύκο με τη ζωολάτρη Simone και ακούμε Bach με τον αυτοσχεδιαστή Paxton. Βουτάμε στον τρόπο σκέψης τους, ακούμε τα ερωτήματά τους, συμμετέχουμε στις χορογραφικές τους προτάσεις και δανειζόμαστε εργαλεία δημιουργίας τους. Η ριζοσπαστική, χορευτική τους προσέγγιση αρχίζει να επηρεάζει τις δράσεις μας και ο επαναπροσδιορισμός του χορού ως μέσο γίνεται ανάγκη.

Στο σεμινάριο αυτό μπλέκουμε τον χορό με τον αυτοσχεδιασμό και τη στιγμιαία σύνθεση. Ψάχνουμε τον δρόμο προς τη δράση, την απόφαση, την επιλογή, την εμπειρία. Αγκαλιάζουμε τις αισθήσεις επιδιώκοντας συνεχή συνειδητότητα. Το σώμα ετοιμοπόλεμο, γίνεται το ίδιο αντικείμενο μελέτης, σ’ ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης του χρόνου και του χώρου.

Το καθημερινό και το συνηθισμένο παίρνουν ανάσα σημαντικότητας κι αξίας. Το απλό περπάτημα και το τρέξιμο γίνονται αντικείμενα έρευνας όπως και η ελάχιστη κίνηση μιας άρθρωσης. Η δεξιοτεχνία παραμερίζεται και το σώμα του χορευτή δε διαφοροποιείται πια από το σώμα ενός καθημερινού ανθρώπου. Καλωσορίζουμε το παιχνίδι, τη δημιουργία score, τις καθημερινές κινήσεις, την ακινησία, την επανάληψη, την αρχιτεκτονική, τα ζώα, τα φυτά και τα απλά αντικείμενα του περιβάλλοντος, τη στιγμή που η γλώσσα και η γραφή αποκτούν σπουδαίο λειτουργικό ρόλο στη δημιουργική διαδικασία.

Η Άρια Μπουμπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί ξεκίνησε τα πρώτα της χορευτικά βήματα μέχρι να εισαχθεί στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης σε ηλικία 18 ετών. Αφού ολοκλήρωσε δύο χρόνια σπουδών στην Κρατική Σχολή συνέχισε τις σπουδές της στην επαγγελματική σχολή χορού ‘Ραλλού Μάνου‘ από την οποία αποφοίτησε το 2011. Παράλληλα σπούδαζε στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατά την πενταετή παραμονή της στην Αθήνα, συναντήθηκε καλλιτεχνικά ως χορεύτρια με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση (Κωνσταντίνος Μίχος), την ομάδα χορού Creo (Πωλίνα Κρεμαστά) κ.ά, παρουσίασε προσωπικά της έργα και δίδαξε σύγχρονο χορό σε στούντιο και σχολές χορού όπως το Κέντρο Μελέτης Ντάνκαν. Έπειτα, αφού γέμισε τις χορευτικές της αποσκευές πέταξε προς Γαλλία όπου φοίτησε στο χορογραφικό-μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ex.e.r.ce (καλλιτεχνική διεύθυνση MathildeMonnier και ChristianRizzo) στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Δημιουργίες της παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ της Γαλλίας και της Γερμανίας (MontpellierDanseFestival, UzèsDanceFestival) ενώ η ίδια υπήρξε περφόρμερ για άλλους χορογράφους-σκηνοθέτες και δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε διάφορα χορευτικά και χορογραφικά κέντρα. Πριν λίγους μήνες και αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, γύρισε στην Ελλάδα με σκοπό να μοιραστεί εκ νέου χορευτικές σκέψεις.

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2015.

Ώρες σεμιναρίου: 11:00 – 14:00.

Συμμετοχή στο σεμινάριο: 25 ευρώ.

 

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα – ΜάρωΜαρμαρινού»

Δήλωση συμμετοχής έως 15/3/2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210-2236364, 6936837587.

Διεύθυνση: Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια – Πλατεία Κολιάτσου.

Πρόσβαση:   σταθμός Ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια ή

 στάση λεωφορείων / τρόλλεϋ πλατεία Κολιάτσου.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ