Μάρω Μαρμαρινού

Εκπαίδευση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον δημιουργικό χορό με δασκάλες την Λένα Ζαμπούρα και την Καίτη Τσιλιμίγκρα και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές της στο Άμστερνταμ – School for New Dance Development και στο Λονδίνο όπου και απέκτησε το Master of Arts in Choreography with Performing Arts από το Middlesex University.

Έχει παρακολουθήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πλήθος σεμιναρίων τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης με τους Julyen Hamilton, Chirstie Simpson, Jeremy Nelson, Ray Chung, David Zambrano, Kurt Koegel, Pauline de Groot, Katie Duck, Lily Kiara/SRT, Michael Schumacher, Vincent Cacialono, Katrina Brown, Inaki Aspillaga, Carol Brown, Bruno Caverna, David Hernandez, Sara Wookey, Milan Herich, Piergiorgio Milano, Αθανασία Κανελλοπούλου, Μιχάλη Ναλμπάντη, Αλίκη Καζούρη, Στέλλα Ζάννου, Μπέτυ Δραμισιώτη και άλλους.

Performer

Έχει  δουλέψει ως performer με τους Andra Perrin (Muiderpoort Theater και Stedelijk Museum – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άμστερνταμ), Chiara Dollorenzo/Ιταλία, Μαρία Τσουβαλά/Αθήνα, Αρτέμιδα Ιγνατίου/Αθήνα και Λεμεσός, Χορευτές/Αθήνα, Πάτρα, Λισαβόνα, Χρυσηίδα Λιαντζιβήρη/Αθήνα, Νίνα Αλκαλάη και άλλους.

Από το 2006 είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη, με την οποία  έχει συνεργαστεί ως ερμηνεύτρια στα έργα Ellen West, Anorexia socialis, Apolost, FerryTales, d.OPA!, The Manifest of the Other, Era poVera που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: 17ο και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων – Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών-Θεσσαλονίκη,  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Σχεδία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Θέατρο Χώρα, Θέατρο Δίπυλον (Arc for Dance festival), Θέατρο του Μύλου (Λάρισα), Γιορτές Στα Νησιά (Φολέγανδρος και Σίκινος), Όπερα Καῒρου και Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος), The Place (Λονδίνο) – Resolutions Dance Festival, Φεστιβάλ Οχρίδας (FYROM), Όπερα των Σκοπίων, Jagreb Dance Center (Κροατία), Künstlerhaus Mousonturm (Φρανκφούρτη), Aerowaves Spring Forward, Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Full moon festival, Pyhasalmi (Φινλανδία), Aleksander Moisiu Theatre – Albania Dance Meeting (Δυρράχιο),  Festival Les Hivernales, Αβινιόν, Γαλλία.

Χορογραφία - Επιμέλεια Κίνησης

Έχει χορογραφήσει τα έργα Whispering in Between: now and then, Restart, And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music, Ferry-Tales/συν-χορογραφία Π. Απέργη. Έχει χορογραφήσει για την ομάδα Σαράβαλο (απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Κεντρική Σκηνή) τις χοροθεατρικές παραστάσεις Μόνος μαζί σου, Και όμως κινείται, Απόδραση, Κρίση Ταυτότητας, Ταξιδευτές που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης και στο Θέατρο Άσκηση, καθώς και το έργο Το Αλύχτημα που παρουσιάστηκε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου της Αθήνας. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει την λυρική performance Fables σε μουσική Όφφενμπαχ και Καπλέ, που παρουσιάστηκε στην Οικία Κατακουζηνού από την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, ενώ μεταξύ άλλων έχει χορογραφήσει τις θεατρικές παραστάσεις Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, Η Πηνελοπη Δέλτα συναντά τον Μάγκα και Σμύρνη μου Αγαπημένη σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση. Το 2015 εργάστηκε ως βοηθός χορογράφος της Πατρίσιας Απέργη στην Όπερα της Περμ (Ρωσία) για την όπερα Les contes dHoffmann του Όφφενμπαχ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Κουρεντζή.

Διδασκαλία

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού σε ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Σ. Κατσούλη, στο ΙΕΚ Ακμή και στο εργαστήριο θεάτρου Άσκηση του Περικλή Μουστάκη. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011 δίδαξε Τεχνικές Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμό και Σύνθεση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή του Ι.Κ.Υ. για τις υποτροφίες χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού ως ειδικός συνεργάτης για τις εισαγωγικές εξετάσεις χορού. Διδάσκει με την Πατρίσια Απέργη στο «Εργαστήριο χορού για άτομα άνω των 65 ετών» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Από το 2006 διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση το μάθημα της Κινησιολογίας και της Τεχνικής Χορού. Από το 2011 διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα» της οποίας πλέον είναι ιδιοκτήτρια.